TitanicNorden
TITANICNYTT

Här kan du läsa allt nytt som hänt om Titanic och vad som har uppdaterats på TitanicNorden. Numera Kan du inte prenumerara på TitanicNytt utan läser det här direkt på sidan. Uppdateringar sker flera gånger i veckan.
2003

December
NYTT FARTYG
Efeter många önskemål har jag nu skrivit om slagskeppet Bismarck som är det mesta kända slagskeppet från andra världskriget. James Cameron undersökte nyligen det välbevarade vraket med miniubåtar.
Läs mer här.

KÖP TITANICPRYLAR
Sidan med Titanicböcker har utökats och flera nya recensioner har tillkommit. Jag har också utökat möjligheten att köpa Titanicprylar.
Läs mer här.November
NY PASSAGERARE
Läs om "The Unsinkable Molly Brown" som de flesta känner igen från James Camerons film. Mollys biografi har jag lagt upp efter önskemål från flera besökare.
Gå till Mollys sida.Oktober
NYA TITANICFILMEN ÄNTLIGEN PÅ BIO
James Camerons nya dokumentärfilm om Titanic har äntligen kommit till Norden. Den innehåller de bästa bilderna från vraket hitills och även nyinspelade scener inspelade i James Camerons Titanicstudio. Jag var nyligen i Köpenhamn och såg den på Palladium.
Läs mer här.


September
ÖVRIGA FILMER
Sidan om övriga filmer och dokumentärer om Titanic har uppdaterats. Fler filmer och nya bilder har tillkommit.
Gå till sidan.


¨
Augusti
På grund av tenta, flytt, jobb och brölopp kommer jag att få väldigt lite tid till uppdateringar under sommaren. Jag kommer dock att svara på mail och uppdatera sidan så gott jag hinner.


¨
Juli
På grund av tenta, flytt, jobb och brölopp kommer jag att få väldigt lite tid till uppdateringar under sommaren. Jag kommer dock att svara på mail och uppdatera sidan så gott jag hinner.


¨
Juni
På grund av tenta, flytt, jobb och brölopp kommer jag att få väldigt lite tid till uppdateringar under sommaren. Jag kommer dock att svara på mail och uppdatera sidan så gott jag hinner. Missa inte dokumentären om Titanic på TV4 Söndagarna den 6 och 13 juni klockan 19.00. Det är en Discoverydokumentär i två delar från 2002 som handlar om vraket.


Maj
NYTT FARTYG
Läs om Nomadic som är det sista fartyget som White Star Line byggde som finns kvar idag. Nomadic användes för att frakta passagerare från land ut till Titanic och andra fartyg.
Gå till Nomadic.

ÖVRIGA FILMER
Sidan om övriga filmer och dokumentärer om Titanic har uppdaterats. Fler filmer och nya bilder har tillkommit.
Gå till sidan.

UTSTÄLLNING
I London anordnas just nu en utställning om Titanic. Detta är en stor utställning med bärgade föremål och uppbygda delar av Titanic.
Läs mer på deras egen sida.

TITANIC PLUNDRAD?
Det sägs att vrakplundrare var nere vid Titanic hösten 2002. Diskussioner pågår nu om ifall RMS Titanic Inc måste ge upp sina bärgningsrättighter.
Läs mer här.April
Kapten Smith

Det senaste jag har hört om Titanic är att vrakplundrare har varit nere vid vraket. Mer om detta kommer jag skriva i maj. James Camerons nya Titanicdokumentär har premiär unnder denna månad. Detta är en storsatsning som bland annat har inspelats i samma studio som hans långfilm.

NYA TITANICFILMEN HÄR
James Camerons nya dokumentärfilm om Titanic har äntligen kommit. Den innehåller de bästa bilderna från vraket hitills och även nyinspelade scener inspelade i James Camerons Titanicstudio.
Läs mer här.

INTRESSANTA PERSONER
Den nya avdelningen om intressanta personer ombord på Titanic har påbörjats. Här kommer jag att skriva om kända personer som var ombord under jungfruresan. Först ut är kapten Smith.
Gå till sidan.
Läs om kapten Edward Smith.

NY WEBRING
Uppdateringarna på min Titanicsida var färre i mars eftersom jag har påbörjat arbetet med en webring inom ämnet historia. Den har bara varit igång några dagar och har redan fått 7 medlemmar. Vill du veta mer om denna webring så klicka här under.
Läs mer om webringen här.

TITANICAUKTIONER
Jag har nyligen upptäckt hur populärt det är med Titanicauktioner och hur mycket det finns att fynda. Du kan själv vara med och delta i auktioner och fynda Titanicrelaterade prylar såsom filmer och spel.
Läs mer om auktionerna här.Mars
Sista tiden har jag kommit i kotankt med sonen till en överlevare som har berättat för mig hur det var att leva med en pappa som överlevt Titanic.

FRANK GOLDSMITH
I slutet av 2002 kom jag i kontakt med barnen till överlevaren Frank Goldsmith. Frank Goldsmith var 11 år när han överlevde Titanic. Läs hans historia och hör en intervju med honom.
Läs mer om Frank här.

SANT ELLER PÅHITTAT?
Eftersom jag hela tiden får mail med frågor ifall karaktärerna i filmen har funnits på riktigt har jag nu gjort en sida om detta. Här kan du läsa vilka av karaktärerna som har funnits och vilka som är påhittade.
Läs mer här

INTERVJU
Läs en intervju med James Cameron om Titanicfilmen
Klicka här


Februari
James Camerons nya DVDfilm om Titanics vrak har äntligen fått ett releasedatum. Den ska släppas den 11 april. En artikel om överlevaren Frank Goldsmith är dessutom på väg och kommer upp innan månaden är slut.

WHITE STAR LINE
Tillslut har jag skrivit ihop en faktasida om White Star Line. Läs om de många fartygen som byggdes fram till den stora börskraschen. Läs mer.

NYA FARTYG
Läs om Queen Mary 2 som är ett kommande fartyg. Med sina 345 meter kommer hon att bli världens största passagerarfartyg någonsin när hon sjösätts 2004.
Gå till Queen Mary 2.

ÖVERLEVANDE
Har uppdaterat om de sista överlevande. Läs om de 18 sista överlevande från Titanic
Klicka här


Januari
Mauretania

GOTT NYTT ÅR
Jag får börja med att önska alla besökare ett "Gott Nytt År". Idag den första januari nådde sidan 30 000 besökare. 2002 har varit ett bra år då sidan har vuxit enormt i både innehåll och besökare. 2003 kommer att bli ett minst lika bra år med många uppdateringar och spännande artiklar. Vi har också att se fram emot James Camerons nya DVDfilm om Titanics vrak som släpps i år. En artikel om överlevaren Frank Goldsmith är dessutom på väg och kommer upp innan månaden är slut.

DE SOM MINNS TITANIC
Nu när det snart är 91 år sedan Titanic sjönk är det inte många kvar som sett den riktiga Titanic. Jag har därför skrivit en artikel om några av de sista som minns att de har sett henne.
Läs mer.

LILLIAN ASPLUND
Jag har också skrivit om Lillian Asplund. Lillian kom från byn Alseda i Jönköping. Hon förlorade sin pappa och tre bröder när familjen emigrerade till USA via Titanic. Idag är hon den sista av de överlevande som minns något från Titanic.
Läs mer om Lillian här.

GÅTA LÖST
Med hjälp av DNA teknik har man lyckats lösa en över 90 år gammal gåta. Ett okänt barn hittades när man bärgade kropparna från Titanic 1912. Nu vet man vem det var.
Läs mer.

NYA FARTYG
Jag har arbetat om hela sidan om Estonia eftersom jag tyckte faktan var lite dåligt skriven. Jag har också skrivit om Lusitanias syster Mauretania som kom att inneha atlantens blåa band i hela 26 år.
Gå till Estoniasidan.
Gå till Mauretania.

SPEL/PROGRAM PÅ CD
Sedan april har jag köpt 4 olika program om Titanic på CD-ROM. 2 stycken är spel och 2 är faktaskivor där man b.la. kan gå en VR-Tur på Titanic i fullskärm. Denna VR-Tur är fotograferad ombord på James Camerons kopia av Titanic som användes i filmen, men som numera är nedmonterad.
Läs mer om CD-skivorna här

TIDNINGSKLIPP
Läs Tidningsklipp från 1912.
Klicka här

FÖR ALLA TITANICINTRESSERADE
På Encylopedia-Titanic finns ett forum där alla världens Titanicexperter hänger. Här är flera hundra aktiva experter och vanliga titanicintresserade. Jag rekommenderar er att gå dit och titta och kanske delta. Under de 5 månader jag har varit medlem där har jag lärt mig mer om Titanic än någon annanstans.
JAG REKOMMENDERAR STARKT ATT NI GÅR DIT.
Besök forumet här
Klicka här för att läsa andra års uppdateringar på Titanic Norden:
• 2011
• 2010
• 2009
• 2008
• 2007
• 2006
• 2005
• 2004
• 2003
• 2002
• 2001