TitanicNorden
TITANICNYTT

Här kan du läsa allt nytt som hänt om Titanic och vad som har uppdaterats på TitanicNorden. Numera Kan du inte prenumerara på TitanicNytt utan läser det här direkt på sidan. Uppdateringar sker flera gånger i veckan.

2004


December
UPPDATERINGAR I DECEMBER
Just nu håller jag på med uppdateringar som inte märks så mycket, men ändå kräver mycket tid att göra. På Frågesporten har det förekommit mycket fusk på HighScore-listan. Innan kunde man bara tryck Bakåt och ändra till de rätta svaren. Detta är nu spärrat och High-Scorelistan har blivit omstartad. Ni som vill vara med på den får därför tävla på nytt. Även forumet har ändrats. Den har varit buggig och inläggen har inte kommit i rätt ordning. Detta är nu fixat. Nya artiklar är på gång. En artikel om fartyget Wilhelm Gustloff bland annat. Dock kommer övriga uppdateringar före. Blir det inte fler artiklar i December så kommer det i alla fall till Januari

TITANIC PÅ 30 SEKUNDER
Se den roliga filmen "Titanic på 30 sekunder med kaniner"


November
EXPEDITIONER TILL VRAKET
Sommaren 2004 återvände mannen som hittade Titanic till vraket för en ny expedition. Under hösten 2004 har dessutom RMS Titanic Inc varit på vrakplatsen och bärgat mer föremål som ska visas upp på utställningar i USA.
Läs mer om Robert Ballards expedition här.

BÖCKER OM TITANIC
Vill du köpa böcker om Titanic? Titanic Norden har en i November uppdaterad avdelning där du kan köpa faktaböcker och romaner om Titanic.
Läs mer här.

NY CHAT
Jag har länge velat ha en riktigt bra chat på Titanic Norden. Nu har jag äntligen lagt upp en där ni kan diskutera Titanic dygnet runt med andra intresserade Skandinaver. Är det ingen online så låt chatten ligga minimerad en stund så kommer det någon snart.
Gå till chatten här.Oktober
TITANIC PÅ TV
Ni som har följt Kvitt eller Dubbelt på SVT1 har sett att den tävlande nu lyckas ta sig till final. Den 17 oktober sänds finalen och det ska bli mycket kul att se hur det går för den tävlande. Hon som tävlar är en flitig besökare på Titanic Norden. Alla som vill önska henne lycka till kan skriva en liten hälsning i gästboken.

FINALEN AVKLARAD
TitanicNorden gratullerade vinnaren i Kvitt eller Dubbelt med att skicka ett diplom som överräcktes i TV. Diplomet fick hon med motiveringen att "det handlingar som dina som gör att Titanics minne bevaras till kommande generationer".

NYA TITANICFILMEN PÅ SVENSK DVD
Äntligen har Ghosts of the Abyss släpts på svensk DVD.
Läs mer här.

ARBETE PÅ SIDAN
Nu är jag äntligen klar med att uppdatera stilmallarna på mina över 300 htmlsidor. Det har varit ett mycket hårt jobb. Nästa steg är att lägga över alla gästböcker, forumet, omröstningarna och tävlingen direkt på hemsidan. Detta är ett arbete som kommer ta minst hela Oktober och kanske en del av November så nya artiklar kommer inte förrän nästa månad, men ni kan se fram emot ett nytt Forum att diskutera Titanic i.

NYTT FORUM
Nu Har Titanic Norden ett nytt forum. För att få fart på det klistrade jag in några av de gamla debatterna. Detta forum är bättre än det gamla då det ligger direkt på servern och inte är beroende av någon tredje part.
Gå till forumet här.

TITANICQUIZ
Sedan den gamla Titanictävlingarna slutade fungera har jag nu lagt upp nya som fungerar mycket bättre. Du kan svara på frågor både om fartyget och James Camerons film. Se om du lyckas komma in på highscorelistan.
Gå till frågesporten här.

ÄNNU ETT FARTYG
Hela hemsidan har nu flyttats över på en ny server. Då jag för tillfället inte kan få CGI-sckripten att fungera bestämde jag mig för att skriva klart Carpathia-artikeln som jag påbörjade redan för ett halvår sedan. Nu kan ni äntligen läsa om fartyget som plockade upp de överlevade från Titanic. Dock är mailformuläret, gästböckerna och räknaren tillfälligt nere.
Läs mer här.September
TITANIC PÅ TV
Den 26 september måste alla Titanicintresserade se på Kvitt eller dubbelt på SVT. Då tävlar nämligen en flitig besökare på Titanic Norden i TV. Alla som vill önska henne lycka till kan skriva en liten hälsning i forumet.

NYTT FARTYG
Jag tackar den fartygsintresserade Axel Nelson för hans bidrag om Englands eget Vasa. Mary Rose sjönk på 1500-talet och bärgades 1982. Idag är hon ett av världens bäst bevarade fartyg från sin tid.
Läs mer här.Augusti
MIN TITANICRESA
Nu är jag tillbaka från Storbritannien där jag har gjort en Titanicresa. Jag har skrivit en krönika om min resa där jag bland annat berättar hur jag kom i kontakt med en av de tre sista överlevande från katastrofen.
Läs mer här.

ETT BESÖK I TITANICS SALONG
I Storbritannien besökte jag bland annat White Swan Hotel som har en likadan salong som man hade i första klass på Titanic. Jag har lagt upp jämförelsebilder samt ett filmklipp.
Läs mer här.

TITANICDIKTER
Efter ett bidrag från en besökare har jag nu startat en avdelning med Titanicdikter. Här kan du läsa eller själva bidra med dina dikter.
Läs mer här.Juli
NYHETER
Är i Storbritannien. Ingen uppdatering, men reseberättelse kommer nästa månad.


Juni
STOR TITANICHÄNDELSE PÅ TV
Har du kanalen National Geographic? Under juni kommer de sända en stor Titanichändelse på TV. Dr Robert Ballard som fann vraket ska nämligen återvända efter nästan 20 år. Han kommer att sända live från vraket och undersöka vilka förändringar som har skett under de 20 år som har gått. Rykten säger att Titanics mast har försvunnit samt att kapten Smiths hytt har rasat ihop. Att sporthallen har rasat in kunde vi se redan i Ghosts of the Abyss Här under kan du läsa om fyra dokumentärer som sänds under de närmsta dagarna. Då jag inte själv har kanalerna skulle jag bli jätteglad om någon kan spela in dem åt mig. I utbyte kan jag skicka något ur min Titanicsamling, t.ex. en dokumentär som jag har dublett av på DVD. Programmet som intresserar mig mest är Tillbaka till Titanic. Hör i så fall av dig via mail.


National Geographic den 7 juni (källa dagenstv.com)
13:00 Ombord på The Britannic
Förutom att vara systerskepp till Titanic har Britannic gått till historien som världens största förlista skepp. Men varför sjönk hon? Lösningen kan finnas i vraket efter denna lyxkryssarnas jätte.

02:00 De dödas gåtor: Titanics återuppväckta själar
Följ tre familjer som förlorade sina släktingar när Titanic sjönk. Nu vill de finna sina släktingars kvarlevor med hjälp av DNA-teknik. Forskare arbetar på att identifiera dem som begravdes i omärkta gravar.

03:00 Tillbaka till Titanic
Dr Robert Ballard leder en expedition till vraket efter Titanic. Till sin hjälp har han undervattenskameror som gör det möjligt att se det storslagna skeppet i sitt nuvarande skick

TV8 sänder en dokumentär den 14 juni
19:00 Mysterier i historien: Titanic, Olympic och Brittanic
Amerikansk dokumentär. Vem har inte hört talas om fartyget Titanics ödesdigra jungfruresa i april 1912? Men vad många kanske inte känner till är att Titanic var det andra av tre systerfartyg, byggda av rederiet White Star Line och att hennes systrar Olympics och Britannics dagar också var räknade. I detta program undersöks bakgrunden till dessa s.k. "osänkbara" fartygs tragiska öden.

UPPDATERINGAR
Arbetet med uppdateringar av sidans stilmallar pågår. Jag har kommit långt och kommer snart kunna fortsätta med vanliga uppdateringar. Totalt är det frågan om flera hundra html-dokument som har fått ändras.


Maj
NYHETER
Arbetet med uppdateringar av sidans stilmallar pågår. Jag har kommit långt och kommer snart kunna fortsätta med vanliga uppdateringar. Totalt är det frågan om flera hundra html-dokument som har fått ändras.


April
NYHETER
Nu är det april igen och Titanic är återigen aktuellt då det har gått 92 år sedan fartyget sjönk. Hoppas ni inte missade dokumentären om Titanic som TV4 sände i början av månaden. Under april kommer jag ändra sidans layout rejält. Jag går just nu och läser webbdesign och har insett att jag måste gå igenom hemsidans alla hundratals htmldokument och lägga till stilmallar. Därför kommer det ta ett tag innan jag kan fokusera på uppdateringar igen. Nästa sak att skriva om är Carpathia som redan påbörjats lite grann. Läs dessutom om jubileumet här under.

100 000 BESÖKARE
Samtidigt som det är 92 års sedan Titanic sjönk firar Titanic Norden ett jubileum. Förutom att det är nästan 3 år sedan hemsidan lades upp som www.titanicnorden.com för första gången så har sidan nyligen passerat 100 000 besökare. Det är jättekul att se att intresset för hemsidan är så stort. Alla timmar som läggs ner på uppdateringar är alltså inte i onödan. Det går också att se att besökarantalet växer enormt. Numera är det så gott som över 200 besökare varje dag.

NU PÅ DVD
Titanicserien från 1996 med Catherine Zeta Jones har nu i månaden släppts på DVD för endast 49 kr.
Läs mer här.


Mars
NYTT TITANICSPEL
Jag har nyligen fått tag i ett nytt Titanicspel som blir det femte i min samling. Spelet heter Dare to Discover.
Läs mer här.


Februari
Jag fick nyligen höra att George Tulloch som är känd från RMS TITANIC INC har avlidit vid 59 års ålder. George Tulloch var känd för sin vilja att bevara Titanics historia. En stor Titanicexpert har gått ur tiden.

BESÖKARNAS TEXTER
Många besökare skriver till mig och vill vara med och skriva texter till TitanicNorden. Jag har nu lagt upp en hemsida där detta blir möjligt. All hjälp är nödvändig och välkommen.
Läs mer här.

TITANICPROFILER AVLIDNA
Under februari har jag fått reda på att två kända Titanicprofiler har avlidit.
Läs mer här.


Januari
BESÖKARNAS TEXTER
Många besökare skriver till mig och vill vara med och skriva texter till TitanicNorden. Jag har nu lagt upp en hemsida där detta blir möjligt. All hjälp är nödvändig och välkommen.
Läs mer här.

DEN ANIMERADE TITANIC
Jag köpte nyligen den relativt okända animerade versionen av Titanic från Storbritannien. Mer om den kan ni läsa under "Övriga Filmer"
Läs mer här.
Klicka här för att läsa andra års uppdateringar på Titanic Norden:
• 2011
• 2010
• 2009
• 2008
• 2007
• 2006
• 2005
• 2004
• 2003
• 2002
• 2001