Köp Titanicböcker

Här kan du läsa om Titanicböcker som finns att köpa. Du kan köpa dem till specialpris genom Bokus eller Adlibris som har 30-50% lägre priser än affärerna. Det finns hundratals böcker om Titanic. I snitt kommer det ut mer än en ny varje månad. Gör du t.ex. en sökning på "titanic" på Bokus får du 186 träffar. Har du någon fråga eller vill rekommendera en bok så skriv till


BOKUS - Flera hundra böcker om Titanic.
Adlibris - Här kan du också söka på Titanic.
Titanic : De sista bilderna av Robert Ballard och Ian Coutts.
Denna bok gavs ut 2010 och innehåller de färskaste bilderna av Titanics vrak som går att hitta. Upptäckaren av vraket, Robert Ballard, bjuder här in oss till vrakspillrorna genom sina unika och näst intill ofattbara fotografier. Boken ger en fullödig redogörelse för Titanics historia, den samtid hon byggdes i och den olycksaliga förlisningen. Och vi blir varse att vraket snart kommer att vara ett minne blott.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Sagoskeppet : Titanics myter Titanics människor av Claes-Göran Wetterholm.
Sveriges störste Titanicexpert har år 2008 släppt ännu en Titanicbok på svenska. Detta är idag den bästa Titanicboken som går att få tag i på det svenska språket. I den nya boken "Sagoskeppet: Titanics myter, Titanics människor", berättar han om människor ombord, människor som hade med händelsen att göra och de myter som skapats kring förlisningen för snart 100 år sedan.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Titanicmannen En efterforskande historia av Jerker Pettersson.
Titanicmannen är berättelsen om Jerker Petterssons mormors kusin, John Charles Asplund - hans liv före under och efter Titanics förlisning. I Jerkers släkt fanns en skröna om en man som skulle ha varit styrman på Titanic. Då hans namn inte var känt kom släktingarna att kalla honom Titanicmannen. Jerker började efterforska information om sin släkting och skapade sidan www.titanicmannen.se i samband med detta. På denna sida går det att beställa boken som handlar om Asplunds historia.
Titanic - Katastrofen av Bengt Fredrikson.
Fullspäckad med arkivfoton och porträttbilder får läsaren ta del av den spännande historien om Titanics öde på ett lättbegripligt och underhållande sätt.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Titanic för barn av Clayborne, Anna , Daynes, Katie.
Anna Claybornes bok är en faktabok om Titanic på svenska för barn i åldern 8-15 år. Här berättas det om vad som hände med Titanic 1912 på ett lätt språk anpassat för barn varvat med mängder av bilder. Detta är en bra bok för nybörjaren som vill veta mer om vad som hände med Titanic.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Inside Titanic av Ken Marshall.
Denna mycket rikt illustrerade bok är skriven av den kände Titanickonstnären Ken Marshall. Meningen med boken är att visa hur det såg ut ombord på Titanic år 1912. Genom olika genomskärningar och illustrationer försöker Ken ge en tydlig bild av livet ombord det berömda fartyget. Boken är mycket välgjord och passar människor i alla åldrar.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Läs och förstå om Europa, Titanics undergång av Martin Widmark.
En billig och bra Titanicbok på svenska. Denna bok är bra att börja med, men vill du ha en mer avancerad bok så välj någon av de här under. Vet du inte så mycket om Titanic så börja med denna bok. Pris endast 59 kr
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Ghost of the abyss av Ken Marshall.
2001 gjorde James Cameron en ny expedition till Titanics vrak. Resultatet av denna expedition har blivit de bästa bilderna från Titanics vrak någonsin. Denna bok handlar om expeditionen och vad man såg inuti Titanic. Den innehåller över 200 bilder som aldrig tidigare publicerats.
BOKEN ÄR TYVÄRR TILLFÄLLIGT SLUTSÅLD.
Läs rescension härThe Discovery of the Titanic, Finding the Titanic av Dr Robert D. Ballard.
En mycket spännande bok. Den är skriven av mannen som upptäckte Titanics vrak. Den tar upp historien om hur man hittade vraket och är väldigt innehållsrik med hundratals bilder och otroligt mycket information om vraket. Denna bok rekommenderas verkligen för den som är intresserad av skeppsvrak och Titanic. Du kan få köpa den genom att klicka här. Det finns även fler böcker om Titanics vrak om du söker på Bokus genom att klicka här under.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.
Return To Titanic av Dr Robert D. Ballard.
Denna bok är uppföljaren till boken ovanför. Här återvänder Robert Ballard till Titanic 2004 efter 19 år med ny avancerad utrustning för att ta nya tydligare foton och se hur vraket har förändrats genom åren. En mycket spännande bok som bör ingå i allas Titanicsamling.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.
Titanic av Victoria Sherrow.
En mycket bra Titanicbok, men dock väldigt enkel. Denna bok är bra att börja med, men vill du ha en mer avancerad bok så välj någon av de här under. Vet du inte så mycket om Titanic så börja med denna bok. Pris endast 70 kr
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.
Titanic - Destination Disaster av John P Eaton.
Denna bok tar upp Titanic från alla håll och vinklar och innehåller mycket väldetaljerade bilder i hög kvalité från Titanic. Hela 200 sidor, men kostar bara 150 kr. En av de bästa Titanicböckerna.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.
Titanic: Triumph and Tragedy av Charles Haas och John Eaton .
En mycket lång och välskriven bok på hela 352 sidor för den riktigt Titanicintresserade. Många Titanicexperter menar att detta är den bästa Titanicboken. Den är skiven av den kände Titanicexperten Charles Haas. Det enda negativa med den är det höga priset.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.
James Cameron's Titanic av Ed W. Marsh.
En mycket bra bok om hur man spelade in Titanicfilmen. Boken innehåller mängder av stora färgfotografier varav många är helsidor. Man får veta allt om hur inspelningen har gått till och se bilder från bakom scenerna.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.
Titanics undergång - En natt att minnas av Walter Lord.
(A Night To Remeber)
Denna bok är den mest kända om Titanic. Författaren har i många år forskat för att få fram en historia som är så nära sanningen som möjligt. Boken tar upp katastrofen minut för minut från krocken med isberget.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.
Raise The Titanic, Lyft Titanic av Clive Cussler.
Clive Cusslers succébok om en påhittad bärgning av Titanic. I boken innehåller Titanics last en värdefull metall som måste bärgas. Boken skrevs före man hittade vraket så här låg Titanic på bottnen hel och perfekt bevarad. Boken finns även som film. Inspelningen av denna blev den dyraste någonsin i Storbritannien.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.
Den största kärleken av Danielle Steel .
En roman som utspelar sig ombord på Titanic. Boken är skriven av den kända författern Danielle Steel. Boken är på svenska. För mer information klicka på länken här under.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.
Trevliga Djävlar av Bengt Pohjanen.
En svensk roman som till stora delar utspelar sig på Titanic och därefter handlar handlar om en överlevare som bosätter sig i Tornedalen. För recension och mer information klicka på länken här under.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.
Sinking of the Titanic: Eyewitness Accounts av Jay Mowbray.
Denna bok handlar om uppsamlade vittnesrapporter som de överlevande lämnade 1912 när de fortfarande hade katastrofen i färskt minne.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.
Böcker om Estonia.


Tysta leken - Varför sjönk Estonia av Knut Carlqvist.
I denna bok berättar de överlevande från Estoniakatastrofen en annan historia om förlisningen än den officiella haverirapporten.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.


Estonia sprängdes av Sven Anér. - (DVD-Film ingår.)
Från Bokus - ESTONIA sprängdes! Bokförlaget Kärret och Sven Anér presenterar alla de förkrossande forskardokumenten, och en nyinspelad DVD, helt byggd på den svenska regeringens egna dykarinspelningar, visar i levande bild och ljud det oförklarade orangegula paketet, det krysstejpade paketet, det uppfläkta "kronblads"-hålet ESTONIA sprängdes! Boken går med en speciell appell till FN och EU agera! 852 människor dog, världen får inte tiga! Dokumenten är på engelska. Med denna bok följer en 28 minuter lång DVD-film från dykningarna. .
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.


Därför överlevde jag Estoniakatastrofen av Leif Bogren.
Lättläst bok om då 55-årige Leif Bogrens upplevelser på Estonia. Bra skildring som gör det lätt att leva sig in i situationen.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Adlibris.Det som inte kunde ske av Kent Härstedt.
"Det här är ju nästan som Titanic, säger vi. Nu börjar de snart servera gratis champagne i baren, och så ska väl dansbandet spela Närmare Gud Till Dig." En mycket spännande bok om Estonia, Nordens svar på Titanic-katastrofen. Skriven av en som överlevde.
Tillfälligt slut. Väntar på nytryck.Vi kan inte glömma Estonia av Terttu Pihlajamaa.
Skildring av katastrofen skriven av den estniske överlevaren Terttu Pihlajamaa.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Adlibris.
Böcker om skeppsvrak.


Svensk historia under vattnet av Alexej Smirnov .
En mycket detaljerad bok om de vrak som finns i svenska vatten. Boken är full med undervattensfotografier.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken.

Lost Voyages: Two Centuries of Shipwrecksy av Bradley Sheard.
Boken som sägs vara den bästa om skeppsvrak. Jag har inte läst den själv ännu, men en rescensent skriver: I think this has to be one of the best shipwreck books I have ever read. Not only does it give detailed accounts of the events leafing up to and including the sinkings, it's packed full of maps, photos, evn drawings of the present state of the wrecks. I think this is probably a must-read.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Övriga fartygsböcker.


Dödens Hav : Östersjön 1945 av Claes-Göran Wetterholm.
Boken är skriven av den kände svenske Titanicexperten. Dödens hav: Östersjön 1945 ställer fokus på Östersjön under den sista krigsvintern. När östfronten kollapsade förändrades allt över en natt. Över två miljoner flyktingar skulle snabbt förflyttas från det tyska Ostpreussen. Här berättar Claes-Göran Wetterholm historien om Wilhelm Gustloff, General von Steuben, Cap Arcona och Goya - fyra tyska passagerarfartyg som alla torpederades eller bombades av sovjetisk och brittisk militär. Sammanlagt omkom mer än tjugofemtusen civila varav flera tusen var lägerfångar. Wilhelm Gustloff undergång räknas som tidernas störta fartygskatastrof med över 10.000 passagerare ombord.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Lusitania: An Epic Tragedy av Diana Preston.
Lusitaniaexperten Diana Preston har skrivit denna över 500 sidor långa boken om Lusitaniakatastrofen. Den innehåller precis allt om katastrofen och är väldigt rik på bra bilder. Diana har också skrivit andra böcker om Lusitania som du kan söka efter på Bokus genom att klicka här under.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Andrea Dorias undergång av Mattsson, Britt-Marie
En mycket bra bok om Andrea Doriakatastrofen på svenska. Den behandlar hela katastrofen och vraket och har blivit en storsäljare bland fartygsintresserade. Mycket spännande läsning.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Bismarck: Kampen om Atlanten av Tamelander, Michael
Denna skildring av den dramatiska jakten bygger på ögonvittnens redogörelser samt på den allra senaste militärhistoriska forskningen. Kampen om Atlanten inleds med en grundläggande redogörelse för den marina utvecklingen fram till de stora slagskeppens era och avslutas med en spännande skildring, timme för timme, av den ödesdigra jakten över Atlanten. Det finns även fler böcker om Bismarck om du söker på Bokus genom att klicka här under.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Titanic Survivor: The Newly Discovered Memoirs of Violet Jessop Who Survived Both the Titanic and Britannic Disasters av Jessop, Violet, Maxtone-Graham, John.
Denna mycket omtalade bok är en mycket spännande läsning. Violet Jessop var sjuksköterska på både Titanic och Britannic och överlevde båda katastroferna. Nyligen upptäckte man hennes memoarer som innehåller ögonvittnesskildringar till båda katastroferna. Det finns även fler böcker om Britannic om du söker på Bokus genom att klicka här under.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Losing the Empress: A Personal Journey: The Empress of Ireland's Enduring Shadow av Creighton, David.
En spännande bok om den hemska katastrofen. Den är mycket detaljrik och behandlar förutom katastrofen även författaren David Creightons farmor och farfar som omkom när fartyget sjönk. Det finns även fler böcker om Empress of Ireland om du söker på Bokus genom att klicka här under.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Murder on the 'Mauretania' av Allen, Conrad .
En spännande deckade som utspelar sig på Mauretanias jungfruresa 1907. Passagerare börjar försvinna spårlöst medan deckarna George Porter Dillman och Genevieve Masefield gör allt för att förhindra fler mord. Det finns även fler böcker om Mauretania om du söker på Bokus genom att klicka här under.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Queen Mary av James Steele.
Denna prisvinnande bok om Queen Mary är en mycket bra läsning. Den behandlar fartyget från tidigt 30-tal fram tills idag. Författaren bor i närheten av fartyget och har lagt ner stora delar av sitt liv på att forska om henne. Det finns även fler böcker om Queen Mary om du söker på Bokus genom att klicka här under.
Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.

Nu seglar Vasa av Mats Wahl .
Fantasi och fakta om ett skepp och en tid. Regalskeppet Vasa kantrade och sjönk på sin jungfruresa den 10 augusti 1628. Besök dåtidens Stockholm genom en dramatisk berättelse av Mats Wahl och fantasieggande fakta kring skeppsfynden - allt illustrerat av Sven Nordqvist. Boken ingår i serien Faktafavoriten, handplockade faktaböcker av bästa klass som ges ut på nytt i lågprisutgåva. Endast 82 kr

Det finns fler böcker om Vasa om du söker på Bokus genom att klicka här. Klicka här - Köp/Läs mer om boken på Bokus.
Fler böcker

Vill du ha tag i någon av de övriga Titanicböckerna så får du handla från utlandet. Jag har en sida där jag länkar till de utländska nätbutiker som har de bästa priserna på Titanicböcker. Det är här jag köpt de böcker som inte gått att få tag på i Sverige. Det är inga problem att köpa böcker från utlandet. Vill du inte betala med kontokort går det ofta bra att betala när du hämtar ut paketet på posten eller via faktura.

Klicka här - Klicka här för mer information.