TitanicNorden


UPPDATERINGAR UNDER
2008

Här presenteras allt som har uppdaterats på Titanic Norden under det gågna året. Vill du läsa om tidigare uppdateringar så kan du klicka på tidigare årgångar nederst på sidan. Denna sida är till för att du ska kunna ha koll på allt nytt som har tillkommit sedan ditt senaste besök.


NYTT UNDER 2008

ETT BESÖK PÅ TITANIC
September 2008 besökte jag fartyget RMS Queen Mary som till utseendet påminner om Titanic. Ett besök på Queen Mary är idag så nära det går att komma att stå på Titanics däck. Här kan ni läsa en artikel och se bilder från mitt besök på fartyget.
Läs mer om Queen Mary här.

NY TITANICBOK
I slutet av år 2008 släppte Sveriges mest kände Titanicexpert en helt ny bok om Titanic på svenska.
Läs mer om den nya boken här.

NYTT REKORDÅR FÖR HEMSIDAN
Titanic Norden fortsätter trenden att växa i antal besökare. För åttonde året i rad går besökarstatistiken uppåt. Under 2009 kommer ni besökare att belönas med nya intressanta artiklar. Jag har sammanställt årets besökarstatistik i ett diagram där du kan jämföra med tidigare år.
Läs mer om besökarstatistiken här.

NYTT FARTYG#1
Anders Ljung har skrivit om ännu ett fartyg. Denna gången har han skrivit ihop en artikel om Regalskeppet Kronan som sjönk under 1600-talet.
Läs mer om Kronan här.

96-ÅRSDAGEN
Under Februari blev det nya besökarrekord med hela 22 000 besökare för månaden och 4300 besökare som mest under ett enda dygn. Nya rekord blev det också vid 96-årsdagen av Titanics undergång. Under våren håller jag på att avsluta min magisteruppsats och kommer därmed inte att hinna med så många uppdateringar. Fler uppdateringar kommer i sommar. I höst kommer jag att vara utomlands så då blir det Anders Ljung som kommer att ta hand om sidan.

NY VRAKBOK
Boken "Vrak i Östersjön" handlar om en expedition som skedde sommaren 2007 till några av de mest välbevarade vraken i Östersjön. SVT sände serien "Vrakletarna" i höstas, men nu har boken om expeditionen kommit. Den innehåller mängder av vrakbilder tagna av svenska Deepsea Productions i mycket hög kvalité.
Läs mer om boken här.

NYTT FARTYG#2
Anders Ljung har skrivit om ännu ett fartyg. Denna gången handlar det om Hansa, en svensk fartygskatastrof från 1944 som nyligen uppmärksammades på SVT.
Läs mer om fartyget här.

TITANIC PÅ TV3 I FEBRUARI
TV3 kommer att sända James Camerons Titanicfilm på Lördag den 9:e februari kl 21.30. Förra gången filmen gick på TV satte Titanic Norden besökarrekord med hela 3000 besökare på en dag. Det ska bli intressant att se hur många Titanicintresserade som bestämmer sig för att leta information om Titanic efter filmen denna gången. Missa inte forumet ifall ni har frågor om Titanic eller filmen.
Läs mer om Titanicfilmen här.
Besök Titanicforumet här.

NYTT REKORDÅR FÖR HEMSIDAN
Titanic Norden fortsätter trenden att växa i antal besökare. För sjunde året i rad går besökarstatistiken uppåt. Under 2008 kommer ni besökare att belönas med nya intressanta artiklar. Sidan ska dessutom få en ny layout och mer information om källor och källkritik. Jag har sammanställt årets besökarstatistik i ett diagram där du kan jämföra med tidigare år.
Läs mer om besökarstatistiken här.

NYTT FARTYG#4
Titanic Norden har fått en ny medskribent. Anders Ljung har skrivit en artikel om fartyget Morro Castle som brann upp 1934.
Läs mer fartyget här.

Klicka här för att läsa andra års uppdateringar på Titanic Norden:
• 2011
• 2010
• 2009
• 2008
• 2007
• 2006
• 2005
• 2004
• 2003
• 2002
• 2001