TitanicNorden
TITANICNYTT

Här kan du läsa allt nytt som hänt om Titanic och vad som har uppdaterats på TitanicNorden. Numera Kan du inte prenumerara på TitanicNytt utan läser det här direkt på sidan. Uppdateringar sker flera gånger i veckan.

2005

December

SLAGSKEPPET BISMARCK
Gästskribenten Tulen Pekny har hjälpt till att uppdatera artikeln om Bismarck med ny information.
Läs artikeln här.November

LYFT TITANIC PÅ DVD IGEN
Nu har filmen Lyft Titanic från 1980 släppts på DVD igen och för endast 49 kr. Bläddra ner till 1980 på länken här under för att läsa mer.
Läs mer om filmen här.Oktober

SPECIAL EDITION ÄNTLIGEN HÄR
Nu har äntligen Special Edition av James Camerons Titanicfilm släppts. Vad sägs t.ex om 58 minuter nya scener och en 4-discars version?
Läs mer om Special Edition här.

TITANICS ÅNGPANNOR
En gästskribent har hjälpt till med en artikel om hur Titanics ångpannor fungerade.
Läs artikeln här.September

Den 25 september sänder den svenska Discovery Channel dokumentären om James Camerons senaste expedition till Titanics vrak. Missa inte att spela in. mer information kommer längre fram.

FORUMET UPPE IGEN
Webbhotellet Dirux på Linuxen.com har återigen hjälpt mig med gratis webbplats så nu fungerar forumet och frågesporten igen. Ett stort tack till Linuxen.com. Söker du ett bra webbhotell så ta en titt där då de har mycket bra priser.

SPECIAL EDITION
Nästa månad släpps äntligen Special Edition av James Camerons Titanicfilm. Vad sägs t.ex om 58 minuter nya scener och en 4-discars version?
Läs mer om Special Edition här.

NYA EXPEDITION på TV
Nu har Discovery äntligen visat den nya expeditionen. Äntligen fick vi se de nya delarna av Titanics vrak.
Läs om den nya expeditionen här.Augusti

James Camerons nya expedition under sommaren 2005 har blivit en succé och man har lyckats filma delar inuti fartyget som ingen sett sedan 1912. Mer om detta kommer i en artikel längre fram.

TITANIC PÅ TAVLA
Magnus Krook har målat en fantastisk tavla av Titanic. Är han kanske Sveriges Ken Marschall? På Titanic Norden kan du få se tavlan samt beställa ett Gicléetryck av den.
Läs om tavlan här.

BREV FRÅN ÖVERLEVARE
En av de tre sista överlevarna har skickat en personlig hälsning till Titanic Norden.
Läs mer här.

NY FORUMADMINISTRATÖR
Nu har vi fått en administratör som tar hand om inläggen i forumen. Tramsiga inlägg ryker direkt. Blir det inte skärpning med inläggen så blir det kanske dags för ett forum där man måste registrera sig för att kunna skriva.

FORUMET NERE
Webbhotellet som hostade ASP-filerna såsom forumet, frågesporten och omröstningarna ville inte ha kvar filerna gratis längre. Jag söker därför en ny sponsor för dessa filer. Det är frågan om 2 megabyte och trafiken är inte så stor. Hör av dig om du kan hjälpa till. Annars kommer forumet igång igen så fort jag lyckats hitta någonstans att ha filerna.Juli

FORUMADMINISTRATÖR SÖKES
Det är kul att sidans forum blivit så pass välbesökt. Många besökare är återkommande skribenter. Dock har det sista tiden varit en del tramsiga och onödiga inlägg som tar mig onödig tid att radera. Om någon är intresserad av att bli forumadministratör så maila mig.

OM SIDANS SKAPARE
Nu kan ni läsa lite om mig som har gjort Titanic Norden.
Läs mer här.

NYTT FARTYG
En duktig gästskribent har skrivit ihop en artikel om det otursförföljda fartyget Great Eastern. Fler gästskribenter är mer än välkomna att höra av sig.
Läs om fartyget här.Juni

Ursäkta att det inte blivit så många uppdateringar sista tiden, men jag har haft lite problem som gjort att jag inte kunnat ägna hemsidan så mycket tid. Nu under sommaren pågår en så pass viktig Titanicexpedition att jag var tvungen att skriva några rader om den. Det är även flera artiklar på gång så det kommer att dyka upp nytt material så småningom. Bland annat ett nytt fartyg är på gång.

NY EXPEDITION
James Cameron har återvänt till vraket för att försöka filma delar som han inte lyckades med under expeditionen 2001. Expeditionen pågår under juni och juli.
Läs om förra expeditionen här.Maj

NY TITANICBOK
En känd amerikansk Titanicförfattare kontaktade mig och bad mig hjälpa honom att sälja hans Titanicbok i Sverige. Jag har lagt upp en liten sida där du kan läsa mer om hans bok och beställa den.
Läs om boken här.April

MIN TITANICSAMLING
Efter många önskemål har jag nu fotograferat av min Titanicsamling och skrivit en artikel om den.
Läs mer om Titanicsamlingen här.Mars

TITANIC NORDEN I TIDNINGEN
I början av februari blev jag uppringd av Sydsvenskan som är en av Sveriges största dagstidningar. De hade sett att jag är från Lund och ville skriva om mig och min Titanicsamling. Den fjärde januari blev jag intervjuad och fotograferad och den 14 februari var jag med i tidningen. Jag hamnade till och med på förstasidan i DEL C och artikeln blev både stor och fylld med bilder. Detta var roligt eftersom jag aldrig tidigare varit med i media. Tyvärr gör copyrighten att jag inte får publicera artikeln, men vill du läsa den så finns den på biblioteket.

HJÄLP MED HOSTING
Mitt webbhotell tillåter inte ASP-script. ASP-scripten som jag använder är forumet, omröstningarna och tävlingen. Just nu hostas dem av ett gratis webbhotell, men jag får inte ha kvar dem där länge till. Därför söker jag efter någon vänlig själ som kan tänka sig hosta dessa ungefär 5-10 megabyte. Trafiken är inte så stor utan jag skulle uppskatta den till 10-30 megabyte i månaden. Om jag inte får hjälp med detta snart så kommer scripten tyvärr inte kunna användas.

FLYTT
Under mars kommer en flytt leda till att jag inte kommer få så mycket tid till sidan.

NY EXPEDITION TILL VRAKET
Efter att James Cameron återvände till Titanic 2001 så har Titanicvärlden gått och väntat på hans nästa besök. Tekniska problem och väderproblem gjorde att alla önskade ställen inuti vraket inte kunde undersökas sist. I februari 2005 har det nu tillkännagetts att James Cameron tänker återvända med en ny expedition under sommaren 2005. Denna expedition ska finasieras av National Geographic. Mer information kommer upp så fort det finns något att publicera.
Läs om förra expeditionen här.Februari

TITANIC NORDEN I TIDNINGEN
Idag den 4 februari har Sydsvenskan varit och intervjuat mig (webmaster) om min Titanicsamling och hemsida. Du som har tillgång till Sydsvenskan, ta en titt i morgondagens eller de kommande dagarnas tidningar. Intervjun kommer att handla om Titanic i allmänhet, min samling och varför jag driver en hemsida om Titanic. Själv har jag aldrig varit med i tidningen innan så det ska bli kul att se resultatet. Mer information kommer så fort artikeln har publicerats. Dock kan jag inte publicera artikeln i sin helhet.

HJÄLP MED HOSTING
Mitt webbhotell tillåter inte ASP-script. ASP-scripten som jag använder är forumet, omröstningarna och tävlingen. Just nu hostas dem av ett gratis webbhotell, men jag får inte ha kvar dem där länge till. Därför söker jag efter någon vänlig själ som kan tänka sig hosta dessa ungefär 5-10 megabyte. Trafiken är inte så stor utan jag skulle uppskatta den till 10-30 megabyte i månaden. Om jag inte får hjälp med detta snart så kommer scripten tyvärr inte kunna användas.

FORUMET
För att få använda forumet så ska ni använda ett riktigt namn eller smeknamn. Alla inlägg som görs utan riktigt namn raderas.

MIN TITANICSAMLING
Efter många önskemål har jag nu fotograferat av min Titanicsamling och skrivit en artikel om den.
Läs mer om Titanicsamlingen här.

NYTT FARTYG
En gästskribent har hjälpt till att göra en artikel om det berömda fartyget Queen Elisabeth 2. Ett fartyg som finns kvar än idag och som kommer till Göteborg i sommar.
Läs mer om Queen Elisabeth 2 här.Januari

KATASTROFEN I ASIEN
Med katastrofen i Asien mindre än en vecka gammal känns det inte kul att arbeta med Titanic just nu. Över 130 000 människor har dött och miljontals har blivit hemlösa. Jag får se om det blir någon uppdatering senare under månaden. Dock kan jag berätta att det kanske blir en Titanic 2 trots allt.

TITANIC 2
Den 12 december 2004 tillkännagav man i Liverpool, England att man ska bygga en Titanic 2 i full storlek. Den kommer att ligga permanent i hamnen som ett hotell och museum.
Läs mer om Titanic 2 här.
Klicka här för att läsa andra års uppdateringar på Titanic Norden:
• 2011
• 2010
• 2009
• 2008
• 2007
• 2006
• 2005
• 2004
• 2003
• 2002
• 2001