Brev från en överlevare

Brev från en överlevare


Brev från den yngsta överlevaren

I början av juli 2005 fick Titanic Norden en hälsning från en av de sista tre överlevande från Titanic. Jag hade berättat om mitt arbete med Titanic Norden för henne genom en kontakt i den brittiska Titanicföreningen. Millvina skrev då ett litet brev till mig samt bifogade två signerade foton där hon skrivit sitt namn samt "youngest Titanic survivor", July 1st 2005.

Millvina skriver i brevet att hon har mycket att göra trots sin höga ålder. Hon brevväxlar med folk från hela världen och har just nu en hög med femtio brev som ligger och väntar på att bli besvarade. Intresset för hennes person är stort då hon är en av de sista som varit ombord på Titanic. I juni hade hon fått inviga en buss med hennes namn skrivit på den. Hon hade också varit på en välgörenhetsauktion där man kunde vinna en middag med henne. Vinnaren betalade hela 200 pund för att få äta med henne.

Jag ber alla som är intresserade av att skriva till henne att låta bli. Hon är mycket gammal och får redan alldeles för många brev. Hennes historia har redan berättats och finns i många Titanicdokumentärer. Hennes autograf kan du få tag på genom att gå till någon autografaffär.

Vill du veta mer om hur hon överlevde Titanic så har jag skrivit ihop lite information som du kan läsa ifall du klickar här.