TITANIC - Special Edition


Nu är den äntligen här. Den 27 oktober 2005 släpptes den svenska versionen av Special Edition av James Camerons Titanicfilm. Bland extramaterial finns en tre timmars dokumentär om hur det gick till vid inspelningen av filmen, 29 stycken bortklippta scener, ett alternativt slut (Titanic sjunker dock även i det alternativa slutet), nya kommentatorsspår av bl.a Lenardo DiCaprio och Kate Winslet och mycket, mycket mer. Dessutom är filmens bild restaurerad till toppklass och ljudet är självklart 6.1 DTS.

Discshop - Klicka här för att beställa till specialpris
Äntligen här

Anledningen till att det tog så lång tid för en Special Edition att komma ut beror enligt Cameron själv på att inspelningen och jobbet med filmen var så jobbig. Alla som jobbade med den behövde ta en paus på några år för att återfå energin att ge filmen en tillräckligt inspirerad Special Edition-behandling. Detta - plus det faktum att det gamla DVD-släppet faktiskt fortfarande säljer bra gjorde att det tagit så lång tid.

Producent och övervakare till Titanic: Special Edition är välkände Van Ling. Special Edition innehåller först och främst bioversionen av Titanic. Cameron anser att detta är hans "directors cut". Givetvis är överföringen anamorfisk denna gång. Filmen är - liksom Sagan om Ringens Special Edition splittrad på två DVD-skivor för att kunna ha så hög ljud- och bildkvalitet som möjligt.58 minuter nya scener

Filmen har en funktion som gör att en symbol kan visas då och då, som när den visas gör att man kan hoppa ut ur filmen till de scener som är bortklippta just från dessa ställen. Det finns 58 minuter av sådana scener, men de är inte inklippta i filmen, utan man måste aktivt välja dem varje gång. De bortklippta scenerna har presentationer och valbara kommentarer från Cameron där han förklarar varför de klippts bort.
Den upp och nedvända livbåten. En ny scen i Special Edition.


Övrigt extramaterial

Övrigt extramaterial består av två skivor med bakom kulisserna-material från Lightstorms arkiv. Detta inkluderar time-lapsefotografering från studiobygget (som på Abyss: Special Edition), både nya och gamla intervjuer med skådespelare och crew, och en massa annat material. Över 400 timmars bakommaterial filmades under Titanic-inspelningen. En långfilmslång dokumentär som täcker allt från när Cameron fick idén och presenterade den för studion, till stressen, ångesten och kritiken som präglade inspelningen, fram till filmens slutgiltiga succé. Denna dokumentär är signerad Camerons gamla trotjänare Ed Marsh som också låg bakom den fantastiska "Under Pressure: Making the Abyss. Det intressantaste är nog att se hur Cameron nästan lät bygga upp en ny Titanic för att kunna göra filmen så realistisk som möjligt.

Vad gäller en HD-version finns inga planer än så länge, men filmen scannades iallafall i HD, så mastern finns för ett framtida släpp.

Ett tack till dvdforum.nu för ovanstående information.

Text: Svensk text
Ljud: Engelska DTS Es 6.1, samt ytterligare 1 ljudspår
Bild: Widescreen 2.30:1 (anamorfisk)
Format: DVD Region 2
Extramaterial:
» 3 timmars dokumentär om hur man gjorde filmen
» 29 st bortklippta scener
» ett alternativt slut (Titanic sjunker dock även i det alternativa slutet)
» nya kommentatorsspår av bl.a Lenardo DiCaprio och Kate Winslet och mycket
» mycket mer.Rose och Jack i fören
Kaptenen kallar tillbaka livbåtarna. Ny scen.


ENDAST 99 KR
TITANIC SPECIAL EDITION
Discshop - Klicka här för att beställa till specialpris- Titanic Nordens källor?, © Copyright, Mikael L
Frågor ställs till,
Gå tillbaka till förstasidan