Om Titanic Nordens skapareNamn: Mikael
Född: 1982
Bor: Skåne, Lund
Email:

Exakt på dagen 70 år efter att Titanic för första gången lämnade Belfast för att starta sin jungrfruresa föddes jag. Efter en provtur på morgonen den 2 april 1912 påbörjades på kvällen samma dag Titanics färd till Southampton. Så egentligen kan man säga att det var den 2 april 1912 som Titanic påbörjade sin första och sista resa. Samma dag som jag fyller 30 år var det exakt 100 år sedan som Titanic rörde sig för första gången för egen maskin. Jag vet inte exakt var mitt intresse för Titanic kommer ifrån. Som liten fick jag boken Titanic - Katastrofen som förändrade en värld, Michael Davie i present. Sedan dess har jag läst allt om Titanic som kommit i min väg, men det som väckte mitt intresse på allvar var en dokumentär om vraket för jag har alltid varit intresserad av skeppsvrak. Jag är själv vrakdykare och aktiv i en dykklubb i Malmö.

Jag framför ett vrak i Röda Havet
Jag inuti ett vrak i Röda Havet.

År 2000/2001 gick jag sista året på gymnasiet. Under sista året skriver alla ett specialarbete inom ett valfritt ämne och jag valde att skriva om Titanic. Det var då mitt intresse för Titanic fördjupades. Jag har dessutom alltid velat ha en hemsida så när specialarbetet var klart återanvände jag det och gjorde en hemsida. Hemsidan blev populär och välbesökt så därför har jag fortsatt att uppdatera den och kommer nog att göra det så länge intresset finns kvar hos er besökare. Idag jag som bibliotekarie, men försöker fortfarande få tid över till Titanic Norden. Intresset har svalnat något med åren, men jag följer fortfarande alla Titanicnyheter och Titanicutställningar med stort intresse. År 2008 var jag i Los Angeles och besökte fartyget Queen Mary. Queen Mary är idag så nära det går att komma ett besök på Titanic.

Jag på Queen Marys däck
Jag på Queen Marys däck.Ny medarbetare - september 2006

Titanic Norden startade igång som en webbsida på våren 2001. Fem år senare fick sidan sin första medarbetare. Detta är något som jag som webbmaster är mycket tacksam för då det visade sig vara ett stort och krävande jobb att driva Titanic Norden. Under 2006-2007 har Maritha hjälpt till att skriva artiklar till Titanic Norden och hon har ansvaret för avdelningarna "fartyget" och "folket. Under 2012 har Maritha återkommit med nya uppdateringar inför Titanics speciella minnesdag då det var 100 år sedan fartyget sjönk.Namn: Maritha B
Född: 1980 i Sverige
Bor: Ekenäs, Finland
Email:

Jag är mycket glad över att ha fått äran att bli medarbetare i Titanic Norden. Jag har tillbringat många timmar här och nu känns det väldigt roligt att kunna få bidra själv med information som andra kan få nytta av.

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av historia, och mitt Titanicintresse tog ordentlig fart i samband med att James Camerons film Titanic kom. Sedan tog andra intressen mer över, men alltid när jag fick syn på något som handlade om Titanic så måste jag undersöka det närmare. År 2006 började jag återigen bli mer aktiv i mitt intresse och påbörjade en websajt. När jag efter lång tid äntligen fick den online och så småningom började göra lite reklam för den, hittade Titanic Nordens webmaster Micke dit och erbjöd mig att istället bli medarbetare här. Det accepterade jag gärna med glädje.

Jag är mycket intresserad av Titanics ritningar och utrymmena ombord: hur de såg ut och användes, men det som ligger mig varmast om hjärtat är människorna som befann sig ombord och då i synnerhet de svenska och finländska passagerarna. I den mån tiden räcker till bidrar jag med i första hand personbiografier och i andra hand uppgifter om själva fartyget.
Övriga medarbetare

Titanic Norden har också fått hjälp av flera andra personer genom åren. Först och främst har vi Anders Ljung vars ansvarsområde är forumet. Han följer debatterna med stor entusiasm och är den som ser till att forumets regler hålls. Anders är nästan alltid den första att besvara frågor som ställs i forumet. Han har också hjälpt till att skriva om flera av de fartyg som du kan läsa om under avdelningen "Fler Fartyg". Anders har bra koll på allt som händer i Titanicvärlden och kommer ständigt med tips på nya artiklar. Förutom Anders har Titanic Norden också haft en hel del andra gästskribenter på avdelningen "Fler Fartyg". Alla besökare är välkomna att hjälpa till med nytt material och förslag på nytt material.