TitanicNorden


UPPDATERINGAR UNDER
2009

Här presenteras allt som har uppdaterats på Titanic Norden under det gågna året. Vill du läsa om tidigare uppdateringar så kan du klicka på tidigare årgångar nederst på sidan. Denna sida är till för att du ska kunna ha koll på allt nytt som har tillkommit sedan ditt senaste besök.


NYTT UNDER 2009

UPPDATERINGARNA UNDER 2009
Under 2009 har det inte skrivits så många nya artiklar utan jag har mest gjort uppdateringar som inte syns så tydligt för er besökare. Jag har gått igenom mycket av Titanic Nordens äldre material under året för att förbättra detta. Detta då många av texterna skrevs för tio år sedan när jag endast var 18 år gammal och sedan dess har mitt språk så klart utvecklats. Jag ber er därför att ha överseende med eventuella språkliga eller grammatiska felaktigheter och vore tacksam för inrapportering av dessa. Alla källor som har använts kommer att läggas upp efter hand och texterna ska åter läsas igenom och förbättras efter hand. Dessa uppdateringar kommer att leda till att det skrivs färre nya artiklar under 2010, men kommer i längden ge Titanic Norden högre kvalité.

NYTT REKORDÅR FÖR HEMSIDAN
Titanic Norden fortsätter trenden att växa i antal besökare. För åttonde året i rad går besökarstatistiken uppåt. Under 2009 kommer ni besökare att belönas med nya intressanta artiklar. Jag har sammanställt årets besökarstatistik i ett diagram där du kan jämföra med tidigare år.
Läs mer om besökarstatistiken här.

SISTA ÖVERLEVAREN HAR GÅTT BORT
Den siste överlevaren från Titanic har tyvärr gått bort den 31 maj 2009 vid 97-års ålder efter en lunginflammation. Detta bara några veckor efter att hon varit omskriven i tidningarna inför 97-årsdagen av Titanickatastrofen.
Läs mer om Millvina Dean här.

ETT BESÖK PÅ TITANIC
I September 2008 besökte jag fartyget RMS Queen Mary som till utseendet påminner om Titanic. Ett besök på Queen Mary är idag så nära det går att komma att stå på Titanics däck. Här kan ni läsa en artikel och se bilder från mitt besök på fartyget.
Läs mer om Queen Mary här.

TITANICUTSTÄLLNING I STOCKHOLM
Mellan 29 maj till 1 november pågår den största utställningen om Titanic som visats i Norden.
Läs mer om utställningen här.

97-ÅRSDAGEN I APRIL
Då var det dags för 97-årsdagen av Titanickatastrofen. Titanic har åter blivit aktuell i svenska medier då en finsk finansman gått ut med att han planerar att bygga upp en kopia av Titanic i norra Finland. Vi har också kunnat läsa om den kommande Titanicutställningen på Sjöhistoriska museet i Stockholm samt om de pågående Titanicauktionerna där ägodelar från en svensk Titanicresenär ska auktioneras bort. Från Encyclopedia-Titanica rapporteras det att Millvina Dean, Titanics sista överlevare, mår bra trots sin höga ålder. På Titanic Norden inväntar vi 97-årsdagen med spänning för att se om besökarrekordet från förra året ska slås.

NY TITANICBOK
I slutet av år 2008 släppte Sveriges mest kände Titanicexpert en helt ny bok om Titanic på svenska.
Läs mer om den nya boken här.

TITANIC SOM KONST
Nu till 97-års jubileumet har du chansen att beställa ett exemplar av Magnus Krooks fina Titanictavla till din vägg. Det är den första riktigt vackra oljemålningen av Titanic som gjorts i Sverige.
Läs mer om och titta på tavlan här.

NYTT TITANICSPEL
Nyligen kom det ett nytt Titanicspel där du tar på dig rollen som Titanics kapten. Spelet innehåller den mest exakta datamodellen av Titanic som någonsin gjorts. Du får chansen att ta Titanic i hamn.
Läs mer här.

TITANIC-RINGEN
Läs om den svenska Titanicringen som hittades i en livbåt och dess färd fram till idag.
Läs mer här.
Klicka här för att läsa andra års uppdateringar på Titanic Norden:
• 2011
• 2010
• 2009
• 2008
• 2007
• 2006
• 2005
• 2004
• 2003
• 2002
• 2001