TitanicNorden


UPPDATERINGAR UNDER
2007

Här presenteras allt som har uppdaterats på Titanic Norden under det gågna året. Vill du läsa om tidigare uppdateringar så kan du klicka på tidigare årgångar nederst på sidan. Denna sida är till för att du ska kunna ha koll på allt nytt som har tillkommit sedan ditt senaste besök.

December

NYTT FARTYG
Titanic Norden har fått en ny medskribent. Anders Ljung har skrivit en artikel om fartyget Morro Castle som brann upp 1934.
Läs mer fartyget här.November

NÄST SISTE ÖVERLEVAREN HAR AVLIDIT
En tråkig nyhet i Titanicvärlden har uppmärksammats mycket i media de senaste dagarna. Barbara Dainton som var Titanics näst siste överlevare avled den 16 oktober 2007 vid 96 års ålder. Nu finns endast överlevaren Millvina Dean 95 år gammal kvar i livet. Jag kom själv i kontakt med Barbara under min Titanicresa till Storbritannien 2004 vilket gör detta extra tråkigt.
Läs mer om Barbara Dainton här.
Läs mer om hur jag kom i kontakt med Barbara.
Läs mer om Barbaras titanicsamling.Oktober

EN HALV MILJON BESÖKARE
Nu har det hänt. I oktober 2007 passerade Titanic Norden en milstople med besökare nummer 500 000. Detta känns mycket stort för mig som webmaster och det roliga är att antalet besökare fortfarande ökar. Så länge intresset för Titanic Norden finns kvar kommer arbetet med sidan att fortsätta.

INGA UPPDATERINGAR PGA FLYTT
På grund av en flytt kommer jag inte att ha Internet eller möjlighet att uppdatera hemsidan ordentligt före den 20 november. Därefter kommer det att komma upp mängder av nytt material. Bland annat finns en artikel om fartygskatastrofen Morro Castle färdigskriven och information om Wilhelm Gustloff är på väg tillsammans med fler passagerarbiografier. Mer information kommer efter 20 november.September

NYTT TITANICSPEL
Nu i september 2007 har det kommit ett nytt Titanicspel där du tar på dig rollen som Titanics kapten. Spelet innehåller den mest exakta datamodellen av Titanic som någonsin gjorts. Du får chansen att ta Titanic i hamn.
Läs mer här.Augusti

FLER PASSAGERARBIOGRAFIER
Titanic Nordens medarbetare Maritha har gjort en stor sommaruppdatering med många nya passagerarbiografier.
Läs om Maritha här.
Läs om Marithas senaste uppdateringar här.

TITANIC-RINGEN
Läs om den svenska Titanicringen som hittades i en livbåt och dess färd fram till idag.
Läs mer här.Juli

Under Juli har jag ägnat arbetet på sidan med att spamsäkra forumet. Det har förekommit registreringar av spambottar som har öst in reklam i inläggen. Detta har jag försökt åtgärda och verkar nu äntligen ha lyckats.Juni

NYTT FARTYG
Jag har precis kommit hem från en dyksemester på vraket Zenobia som blivit utnämnt till världens tionde bästa vrakdyk. En artikel med bilder, filmklipp finns nu upplagd.
Läs mer fartyget här.

TITANICKLUBB PÅ CYPERN
Under dykresan till Cypern gick vi förbi en nattklubb med en enorm modell av Titnic.
Läs mer här.Maj

NYTT FORUM ÄNTLIGEN
Äntligen har det kommit igång. Det har tagit tid, men nu har Titanic Norden fått ett nytt, bättre och seriösare forum. Jag hoppas att detta ska leda till fler diskussioner än i det gamla forumet som bara buggade. Forumet är bara under en testperiod så ni kan räkna med att det kommer bli snyggare efter hand.
Läs mer här.

TITANICMUSEUM I SVERIGE
Under maj 2007 var jag på besök i Sveriges enda museum som har en permanent Titanicutställning.
Läs mer om utställningen här.April

95 ÅR SEDAN NU I APRIL
Då var det dags för nästa stora minneshögtid av Titanic. Det är nu i dagarna 95 år sedan Titanic sjönk. I år är april är en månad att skänka några extra tankar till de som omkom. Det är också en månad att minnas Titanic. TV gör det genom att sända James Camerons film den 22 april (som för övrigt är min 25-års dag :) Det kommer även sändas en del Titanicdokumentärer under april så mitt tips är att du går in på www.dagenstv.com och söker efter "titanic". National Geographic har t.ex. en speciell "Titanicnatt" den 14 april och James Camerons film sänds även den 22 april. Även Discovery har några specialprogram. Vad sägs t.ex. om dokumentären "Långt in i Titanic" som sänds den 21 april.
mvh Mikael - webmaster för Titanic Norden

FINA TITANICDIKTER
Jag har fått in många fina Titanicdikter sista tiden. Den senaste kom nu i samband med 95-års jubileet. Ta en titt och skicka gärna in din egen dikt.
Läs mer här.

NYTT FORUM UNDER UPPBYGGNAD
Äntligen har arbetet med det nya Titanicforumet kommit igång. Arbetet räknas vara klart under maj eller juni. Det nya forumet kommer ha obligatorisk registrering för att hindra spam som varit ett stort problem i det gamla.Mars

TITANIC SOM KONST
Nu till 95-års jubileumet har du chansen att beställa ett exemplar av Magnus Krooks fina Titanictavla till din vägg. Det är den första riktigt vackra oljemålningen av Titanic som gjorts i Sverige.
Läs mer om och titta på tavlan här.

MER MATERIAL
Lagom till 95-års jubileumet har Titanic Nordens nya medarbetare Maritha uppdaterat sina två avdelningar "folket" och "fartyget" som nu innehåller ännu fler passagerarbiografier och mer fakta om Titanics rum och avdelningar.
Läs om Maritha här.
Läs om Marithas senaste uppdateringar här.Februari

NYA TITANICFILMER
Det släpps nya Titanicfilmer hela tiden. Via en butik på Internet kan du beställa de mest kända av dessa. Här finns allt från gamla svartvita filmer till nya dokumentärer.
Läs mer här.

FORUMET POPULÄRT
Titanicforumet har blivit mycket populärt och har dagligen återkommande besökare som diskuterar och läser inläggen. Tyvärr har forumet drabbats av spam och oseriösa skribenter så jag efterlyser hjälp av någon som kan hjälpa till att installera ett forum där man måste registrera sig för att kunna skriva.Januari

GOTT NYTT ÅR
Strax före årskiftet fick Titanic Norden besökare nummer 400 000. Det betyder att hemsidan under 2007 kommer att passera en halv miljon besökare. Eftersom intresset för sidan är så stort kommer ni besökare att belönas med många nya uppdateringar under 2007.
Se besökarstatistik här.

MER MATERIAL
Titanic Nordens nya medarbetare Maritha har fortsatt uppdatera sina två avdelningar "folket" och "fartyget" som nu innehåller ännu fler passagerarbiografier och mer fakta om Titanics rum och avdelningar.
Läs om Maritha här.
Läs om Marithas senaste uppdateringar här.
Klicka här för att läsa andra års uppdateringar på Titanic Norden:
• 2011
• 2010
• 2009
• 2008
• 2007
• 2006
• 2005
• 2004
• 2003
• 2002
• 2001