Titanic Norden i tidningen

Här kan du läsa hur Titanic Norden har blivit uppmärksammad i olika medier. Många andra hemsidor refererar till Titanic Norden, men det känns extra kul att bli uppmärksammad i media. Tidningar som Populär Historia, Allt om Historia och National Geographic har rekommenderat sidan och Titanic Norden blev uppmärksammad under ett frågeprogram på SVT för några år sedan. År 2012 var det 100 år sedan Titanic sjönk vilket uppmärksammades mycket i media. Jag blev då kontaktad av journalister från de båda tidningarna Land och Hemmets Journal.


TITANIC NORDEN I VECKTODNINGEN LAND
I februari fick jag besök av en journalist från tidskriften Land som ville uppmärksamma att det i april 2012 var 100 år sedan Titanickatastrofen inträffade. Journalisten stannade en längre stund för att prata om mitt intresse för Titanic och vrakdykning. Resultatet blev nedanstående artikel. Rubriken kanske inte riktigt stämmer med hur jag känner, men annars var det en trevlig upplevelse.TITANIC NORDEN I VECKTODNINGEN HEMMETS JOURNAL
Ungefär samtidigt som journalisten från Land kontaktade mig blev jag också kontaktad av en journalist från Hemmets Journal som var intresserad av en liknande artikel inför 100-årsdagen. Efter en diskussion bestämde sig Hemmets Journal för att ha ett reportage om Titanic, men också en artikel om mitt besök på fartyget Queen Mary som är snartlik Titanic till utseendet. Artikeln kommer att publiceras här på sidan i sin helhet i samband med att nr 16/2012 utkommer. Så länge visar jag en miniatyr av det första utkastet.TITANIC NORDEN I SYDSVENSKA DAGBLADET
I början av februari 2005 blev jag uppringd av Sydsvenska Dagbladet som är en av Sveriges största dagstidningar. De hade hittat min hemsida och ville skriva om mig och min Titanicsamling eftersom jag kommer från Lund. Den fjärde januari samma år blev jag intervjuad och fotograferad och den 14 februari var jag med i tidningen. Jag hamnade till och med på förstasidan i DEL C och artikeln blev både stor och fylld med bilder. Tyvärr gör copyrighten att jag inte får publicera artikeln, men tidningen finns tillgänglig på de flesta större bibliotek. Här under kan du se en miniatyr av artikeln som jag har publicerat efter tillstånd från Sydsvenskan.

TITANIC NORDEN I TVÅ DATORTIDNINGAR
Titanic Norden har också blivit omnämnd i två datortidningar. När du läser betygen från datortidningarna så tänk på att de blev utdelade år 2002 och 2003. Då var sidan långt ifrån så stor som idag och sedan dess har allt material utökats och förbätrats om och om igen i många omgångar. Titanic Norden hade förhoppningsvis fått högsta betyg i testerna om sidan hade blivit rescenserad idag :)


/Uppkopplat/Kultur
Fartyg som fascinerar

www.titanicnorden.com

Det är inte bara tack vare filmen - historien om Titanics undergång har fängslat människor i snart ett sekel. Det här är en utmärkt sajt om du är intresserad av detta drama - förutom skildringar om vad som faktiskt hände finns det frågesporter, chat och mängder med bilder och klipp kring såväl TITANIC som om olycksbröderna LUSITANIA, OLYMPIC och ESTONIA.

Recenserad av Johan Gustafson i Internetworld nummer 3, 2002


Om Titanic på svenska
https://www.titanicnorden.com

Läs historien om det lika omskrivna som osänkbara skeppet, RMS Titanic. Här finns även berättelser om andra sjökatastrofer som Andrea Doria och vårt eget Wasa.

Betyg: 7

Recenserad i Pc För Alla nummer 3, 2003


Det är också intressant att göra en sökning på Google för att se hur många andra sidor som länkar till Titanic Norden. Tack vare att hundratals sidor länkar hit har Titanic Norden fått mycket bra träffar på Google och ligger överst för många fler sökord än Titanic.