Titanic: Robert D Ballards Challange of Discovery

Robert D. Ballards Titanic Challange är ett spel som går ut på att hitta Titanics vrak. Det är världens enda undervattensforskningssimulator. Du arbetar som en marinarkeolog och du börjar som nybörjare för att lära dig yrket. Du får lära dig att använda miniubåtar, forskningsfartyg och allt som är nödvändigt för att hitta skeppsvrak. Du börjar spelet på en liten ö där du går omkring och träffar folk som hjälper dig komma igång med din karriär. Till slut får du ge dig ut på ditt första uppdrag.


Robert Ballard är din guide.

Innan du hittar Titanic måste du först hitta två av Robert Ballards andra fynd. Det första uppdraget är att hitta det egyptiska skeppet ISIS i medelhavet. Nästa uppdrag är att hitta det tyska slagskeppet Bismarck från andra världskriget. Sedan kan du gå vidare med att hitta Titanic. Efter hand när du kommer längre in i spelet lär du dig mycket om de olika vraken och du får se både filmklipp och bilder. Spelet innehåller också en speciell faktadel där du kan läsa fakta om de olika fartygen.


Screenshots från spelet.

Det är ett spännande spel och det känns som att du hela tiden är ute på en skattjakt. Tillslut lyckas man hitta Titanic och får då äntligen möjligheten att utforska varket i 3D.


Spelet innehåller också fakta om fartygen.