James Camerons Titanic Explorer

Systemkrav
166 mHz Pentium processor (200 mhz rekommenderas)
16MB RAM
30MB hårddiskplats
(640x480 pixlar), 256 färger (true color/16-bit rekommenderas)
Quad-speed (4x) CD-ROM (8x rekommenderas)
Minimum Windows 95
QuickTime för Windows (följer med spelet)

James Camerons Titanicexplorer är det bästa Titanicköpet jag gjort till min dator. Det är interaktivt multimediaprogram som har utvecklats av mannen som skapade den berömda Titanicfilmen och det innehåller tonvis med information. Programmet berättar i dokumentärstil om Titanics historia och använder sig av Camerons Titanicfilm för att föra berättelsen vidare. Du får se bilder och videoklipp samt scener från filmen som har blivit bortklippta. Vissa av dessa scener går inte att se någon annan stans.


Den upp och nedvända livbåten,
en scen som klipptes bort ur filmen.

Titanic Explorer är det enda programmet du behöver om Titanic till din dator då här finns information om allt. Här finns ritningar, bilder, passagerarbiografier osv. Det absolut bästa på CD:n är VR-turen. Innan Cameron lät montera ner kopian av Titanic som användes vid inspelningen av filmen lät han fotografera VR-bilder ombord. Detta har lett till att du på denna CD kan göra en fullskärms VR-tur på Titanic både inuti och utanpå fartyget. Du får se fartyget som det verkligen såg t, men jag kan varna för att du kan komma att sitta i timtal framför denna VR-TUR.Bilder från den fantastiska VR-turen

Tyvärr tillverkas inte detta program längre och det kan vara lite svårt att få tag på då James Camerons film nu har några år på nacken. De enda sättet att få tag i Titanic Explorer är att försöka köpa begagnat.
Screenshots från Titanic Explorer.