Titanic: Adventure Out Of Time

Spelet är från 1997 så systemkraven är inte så höga:

Systemkrav:
Windows, 486, 8MB RAM, SVGA, 2x CD-ROM

Titanic Adventure Out of Time finns fortfarande att köpa i butikerna för runt 300 kronor. Grafiken är kanske inte den bästa jämfört med nya spel, men det gör inte så mycket då du här får chansen att befinna dig ombord på Titanic. Genom att spela igenom spelet kommer du att lära dig att hitta ombord på Titanic då du navigerar runt på fartyget i 3D. Stora delar av Titanic har byggts upp i 3D och de flesta kända delar av fartyget finns med. Du kan gå omkring nästan överallt förutom i alla personliga hytter.


Titanics stora trappa som den ser ut i spelet.

Det roliga med Titanic Adventure Out of Time är att bara gå omkring och lära sig att hitta ombord på fartyget. Detta spelet är det enda sättet för en Titanicintresserad att kunna gå omkring och undersöka varenda liten vrå av Titanic. Det är ju en sak att läsa om Titanic, men det är först efter att ha spelat detta spel som du verkligen förstår hur det såg ut ombord. Om det någonsin byggs en kopia av Titanic så kommer den som har spelat detta spel hitta ombord utan problem.Handling

Spelet börjar år 1942 i London. Plötsligt sugs huvudpersonen tillbaka i tiden och hamnar ombord på Titanic. Här måste han lösa olika mysterium och dessa måste utföras på några timmar då Titanic kommer att sjunka.


Du kan gå omkring överallt på hela Titanic.

Mycket av spelet går ut på att prata med folk ombord. Det fungerar som vilket klassiskt äventyrsspel som helst. Du ska plocka upp saker, lösa pussel osv. Tillverkarna har valt att inte följa handlingen ombord historiskt utan flera nya personer har hittats på och alla har fått nya namn av respekt för de som dog. Detta är ett spel som alla Titanicintresserade helt enkelt måste spela igenom. Det är fortfarande roligt att spela trots att det har gått 6 år sedan det släpptes.


Titanics salong. Orginal och i spelet.


Det parisianska caféet. Orginal och i spelet.


Gymnastiksalen. Orginal och i spelet.

Här kan du se filmklipp från spelet


deck.mov - Inflygning över Titanic.
16 sek - 1.3 meg


staircase.mov - Stora Trappan på Titanic.
9 sek - 771 kb


gym.mov - Gymnastiksalen.
10 sek - 769 kb


parcafe.mov - Parisianska Caféet.
10 sek - 769 kb


engine.mov - Titanic motorer.
4 sek - 318 kb


b59.mov - Första Klass Hytt.
6 sek - 523 kb


sink.mov - Animation när Titanic sjunker.
8 sek - 649 kb

Titanic: Adventure Out Of Time lösning