Köp äkta bärgat kol från Titanics vrak

Egentligen är det förbjudet att sälja något som är bärgat från Titanics vrak. Kostnaden för expeditionerna till vraket är så pass höga att ett undantag från denna regel har gjorts. År 1994 bestämdes det att företaget som har bärgningsrättigheterna till vraket ska få lov att sälja "kolbitar" som har bärgats från Titanics maskinrum. På äkhetscertifikatet står det:

"The coal was recovered from the wreck of R.M.S. Titanic during the 1994 Titanic Research and Recovery Expedition. Object No. 94/0036. Authenticated by the "Corporate Seal"

Dessa kolbitar har idag ett högt samlarvärde i Titanicvärlden. När de plockades upp 1994 såldes de för ca 500 kronor per box. Idag har värdet stigit då de inte är så vanliga längre.

Jag har under åren fått många förfrågningar från folk som vill köpa en box och det har känts tråkigt att inte kunna hjälpa till. Att äga en box med Titanickol är ju den enda chansen att äga något som har varit ombord på Titanic och det anses därför som mycket exklusivt bland samlare. När jag nyligen var på Titanicutställningen i London köpte jag med mig några boxar hem för att kunna tillgodose alla önskemål. Jag har nu sju boxar till salu så det är först till kvarn som gäller. Är du intresserad av att köpa en box så maila till . Det finns tre olika varianter (se nedanför). Den längst till vänster är den största. Den i mitten är något mindre, men påminner om den vänstra till utseendet. Boxen längst till höger är specialgjord inför 100-årsdagen 2012 och är samlarutgåvan (collectors edition) som har getts ut i ett mindre antal. Äkthetscertifikat från bärgningsföretaget medföljer så klart alla boxar: