a
Verandah Café & Palm CourtVerandah Café & Palm Court

I det vackra Palm Court & Verandah Café på A-däck serverades inga stora måltider, men däremot tilltugg och lätta smårätter. I broschyrer som delades ut till passagerarna, och som innehöll planritningar och information, står det att "lätta förfriskningar" serveras i Verandah Cafe. Man kunde inta eftermiddagsteet eller kaffet efter middagen här.

Det var visserligen så att passageraren kunde äta sin måltid var han eller hon önskade, men knappast lämpade sig Palm Court för något större sällskap att beställa fulla måltider.
   I pentryt som tillhandahöll förfriskningarna för både Palm Court och det intilliggande rökrummet fanns det i skåp och hyllor två elektriska heta fat, en kaffebryggare, korköppnare, pressure filter (vad är det för något?), en vattenkylare som rymde 90 liter och en islåda för öl. Uppenbarligen var det inte meningen att några måltider skulle lagas till här. Servering av dryck och lätt tilltugg (kakor, smörgåsar etc.) var vad detta pentry var utrustat för. Eventuellt kan tilltugget ha gjorts i ordning i pentryt till Salongen på samma däck, som var något bättre utrustat.
   Vid behov kunde rejälare mat hämtas upp från D-däck via mathissen, men om någon av denna mat skulle serveras borta i Palm Court måste det köras på vagn från salongspentryt och lämpade sig alltså inte alls för att användas till någon större grupp passagerare.

Några bilder från James Camerons film 'Titanic' visar vilken vacker plats det var:

Screenshots från James Camerons film Titanic


© Copyright, Maritha
Frågor ställs till,
Gå tillbaka till förstasidan